Doğru İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

14-01-2020 17:01
Doğru İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

Doğru İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?


   İç çamaşırı modelleri, gerek sağlık açısından gerekse estetik açıdan oldukça önemli bir iç giyim ürünüdür. Artık günümüzde birçok elbise modeline özel ve her vücut tipine uygun çeşit çeşit çamaşırlar üretilmekte. Çamaşırlarda seçenek fazlalığı beraberinde, uygun iç çamaşırı modellerinin seçimini de zorlaştırmıştır. Bazı hususlara dikkat ederek ve vücudunuzu tanıyarak bu zorluğun üstesinden başarıyla gelebilirsiniz. Çünkü çamaşır seçimi, günlük hayattaki rahatlığınıza ve sağlığınıza etki eder.

   Şüphesiz, bayan iç çamaşırı seçenekleri, erkeklerin seçeneklerine oranla daha fazladır. Bu nedenle kadın, iç çamaşırı seçimini yaparken erkeklere göre daha uzun ve zor bir süreçten geçer.

   Çamaşır seçiminin de kendi aralarında kategorileri bulunur. Temel olarak bunları alt giyim, üst giyim ve büstiyer olarak ayırabiliriz. Her biri için vücudun farklı ölçüleri ve detayları gibi bilgiler gerekiyor. Çamaşır seçimine başlamadan önce ölçümlerinizi yapmalı, vücudunuzu tanımalı sonra alışverişe çıkmalısınız.

Sütyen Nasıl Seçilir?


    Sütyen alırken, genellikle denenmesine izin verilmez. Bu nedenle bilgilere hâkim olmalı ve en doğru tercihi yapmalısınız. Örneğin; göğüsleriniz büyükse, dolgulu sütyen kullanmanın bir faydası olmayacağı gibi görsel açıdan zararı da olacaktır. Aynı şekilde göğüsleriniz küçükse dolgusuz sütyenlerden uzak durmalısınız.
    Sütyen alırken; ucuz olan ve sıklıkla sentetik kumaşlardan üretilen modellere karşı dikkatli olmalı ve bu ürünleri tercih etmemelisiniz. Bu tür kumaşlar, cilde ciddi zararlar veren maddeler içerir ve terlemelere neden olur.
    Sütyenin iç kısmındaki kumaşın, terleme önleyici ve ter emici özelliklerde olmasına ve sıklıkla pamuklu kumaş olmasına özen gösterin.
    Kilolu olan kadınların, sütyen seçerken dikkat etmesi gereken ekstra detay; sütyenin 3 farklı çıtçıtının olmasıdır. Böylece daha dar ya da gevşek olarak kullanılabilir. Aslında göğüs boyutları, regl dönemi, ödem gibi durumlarda da değişiklik gösterebilir. 3 çıtçıt tedbirini tüm bayanların almasının bir sakıncası yoktur.
    Evde kullanacağınız sütyenleri, penye, desteksiz, dolgusuz tercih ederek; ara sıra cildinizi dinlendirebilirsiniz.

Külot Nasıl Seçilir?


   Külot satın alırken de, sütyen seçiminde olduğu kadar temkinli olmalısınız. Aynı şekilde sentetik kumaşlardan uzak durmanız gerekiyor. Alt kadın iç çamaşırı alırken, kesinlikle terlemeye neden olmayacak pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca çok renkli olması fazla zararlı madde ve boya içermesi anlamına gelebilir. Siyah ve beyaz gibi sade ve doğal renkler tercih etmeniz, sağlığınız bakımından önemlidir. Çamaşırın sizi çok sıkmaması, esneyen bir külot olması rahatlığınız ve sağlığınız açısından mühimdir. Bayan iç çamaşırlarının seçiminde öncelik mutlaka sağlık olmalıdır.

Büstiyer Nasıl Seçilir?


   Sütyen kullanmak yerine büstiyer kullanmayı tercih ediyorsanız; bilmeniz gereken birkaç ekstra husus vardır. Öncelikle sütyen için gerekli bilgileri yine aklınızda tutun. Sonuçta büstiyerlerde de bir sütyen kısmı var. Bunun yanında bel çevrenizi ölçmeniz de yararlı olabilir. Vücuda kıvrım veren bu mucizevî çamaşırlar, bel kısmınızı sıkarak, göğüslerinizin daha dik durmasını sağlar. Ancak günlük kullanım için çok uygun oldukları söylenemez. Elbise ya da straplez bluzlar tercih etmeniz durumunda kullanabilirsiniz. Büstiyerin belin alt kısmına kadar gelmesi toparlayıcılığı da artırmaktadır.

   Büstiyer seçerken, iç kısmının pamuklu kumaşlardan olmasına dikkat edin. Günlük olarak kullanacaksanız; iç kısmında teller olmayan modeller, daha rahat olmanızı sağlar. Büstiyer tercih etmeniz durumunda yine bir külot seçmek zorundasınız. İç kısmında pamuklu alanlar bulunan ama dış kısmı büstiyere uygun olan alt çamaşırları tercih edebilirsiniz. Genellikle özel günlerde kullanılan büstiyerler, sıklıkla takım olarak satılmaktadır.
 

Sütyen Ölçüsü Alma


   Doğru sütyeni seçmek için elinizde iki ölçü bulunması gerekiyor. Bunlar; göğüs çevresinin ve göğüsün alt kısmının ölçüleridir. Göğüs alt kısmını ölçerken mezurayı gevşek ya da sıkı kullanmamalısınız. Elde ettiğiniz ölçüyü, bilinen en yakın sütyen ölçüsüne denk getirebilirsiniz. Örneğin; 76 cm olarak ölçtüğünüz göğüs çevrenizi, 75 bedene, 88 cm ölçünüzü 90 bedene uyarlayabilirsiniz.

   Göğüs çevresini ölçerken ise; en geniş kısımdan ölçmeniz gerekiyor. Göğüs çevresi ve göğüs altının ölçüleri arasındaki farkı belirleyin çıkan fark neticesinde;

    -14/16 cm fark, B cup
    -16/18 cm fark, C cup
    -18/20 cm fark, D cup
    -20/22 cm fark, DD cup
    -22/24 cm fark, E cup’a tekabül eder.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.