Sütyen Bedeni Nasıl Alınır?

14-01-2020 15:16
Sütyen Bedeni Nasıl Alınır?

Sütyen Bedeni 

 
Özellikle drop sistemi uygulayan (yani beden ve göğüs boyunu ayrı ayrı değerlendiren) markalarda sağlıklı bedeni saptamak için, 2 aşamalı ölçüm yapmak gerekir.

1-BEDEN ÖLÇÜMÜ

Mezuranızı sırttan öne doğru, göğüslerin alt kısmından geçecek şekilde çevreleyin, çıkacak olan değer beden ölçünüzü gösterir. Örneğin; çevre ölçünüz 76 cm ise kullanmanız gereken sütyeniniz 80 beden sütyen olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler halinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde bir üst beden alınmalıdır.

2-BONE (CUP) ÖLÇÜMÜ

Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kez göğüslerin ucundan geçecek şekilde çevreleyin. Çıkacak olan değer, birinci aşamada elde edilen değerle farklı bir ölçü olacaktır. Bu fark;
6,5 cm’e kadar ise A cup-bone
6,5 – 13 cm’e kadar ise B cup-bone
13 – 19,5 cm’e kadar ise C cup-bone
19,5 -26 cm’e kadar ise D cup-bone sütyen seçilmesi gerekir.

Örnek Beden Ölçüsü

Beden ölçüsü 75 cm – Bone (cup) ölçüsü 85 cm
10 cm fark ikinci dilim bone ölçüsü içinde olduğundan seçmeniz gereken sütyen 75 B olmalıdır.

Sütyen ölçünüzü alırken mezurayı çok sıkmayın, sütyenlerinizin sıkılığında olsun. Artık göğüs ölçünüzü biliyorsunuz ama bu ölçünün bir markadan diğerine değişiklik göstermesi kaçınılmazdır.

Göğüs altı çevresini santimetre olarak ölçtüğünüzde elde ettiğiniz ölçüyü, bir bluz, bir giysi yada gömlek alırken kullanmak yanlışına sakın düşmeyin. Dış giyim için göğüs ölçünüzün, üzerinize iyi oturan bir sütyenin üstünden alınması gerekir.
 
Sitemizde yer alan sütyen modellerini buraya tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.